Spara pengar med digitalt extrajobb

Genom att skapa sig själv ett extrajobb, kan man skapa ett extrasparande till sin vanliga pension. Det finns idag flera enkla sätt att få en extra inkomst, utan att behöva investera en förmögenhet i en verksamhet, eller ens röra sig utanför hemmets väggar. Den nya digitala världen har skapat mängder av möjligheter för extrajobb, särskilt inom den kreativa branschen.

Skapa sin egen verksamhet på nätet

Den som sysslar med fotografi, skrivande eller andra kreativa hobbyer, har alla möjligheter att skapa ett alternativt sparande till sin vanliga pension. Allt man behöver är en dator, och det går utmärkt att jobba från sitt hem, eller hyra ett kontorsrum. Via en tjänst som https://workaround.io/ kan man hyra kontorsplatser mitt i centrala Stockholm för en överkomlig slant. Det är betydligt enklare att bedriva sin verksamhet utanför hemmet, då man lättare kan hålla isär privatliv och arbete. Ett enkelt sätt att nå ut till nya kunder är att bygga en hemsida där man presenterar sig och vad man kan erbjuda. Alltifrån bröllopsfotograferande, till skrivande kan gå riktigt bra. Man behöver hitta ett sätt att kunna ta betalt, så att det syns på skattesedeln på rätt sätt. Här är Skatteverkets hemsida en riktigt bra tillgång. Många väljer att starta en enskild firma för detta syfte, medan andra håller det mer på en hobbynivå, även om det då brukar finnas en övre gräns hur mycket man får tjäna.

Verktyg man behöver

För att driva sin egen blogg eller webbplats, behöver man ett webbhotell, en webbadress och ett program där man skapar hemsidor, exempelvis WordPress. Sedan är det bara att sätta igång. På Youtube finns många videor om hur man använder ett CMS-program som WordPress. Ett bra webbhotell erbjuder även många adresser att välja på. Arbetar man uteslutande i Sverige, är en .se-adress vägen att gå. I annat fall går även .com bra, även om andra suffix har blivit allt vanligare. Förutom en bra bärbar dator, är det förstås viktigt att man arbetar på ett så ergonomiskt sätt som möjligt. Särskilt när syftet är att spara ihop en summa pengar till ålderns höst, så är det viktigt att kroppen inte har slitits ut av för mycket stillasittande. Jobbar man regelbundet med ett extrajobb, blir det än viktigare med pausgymnastik och ergonomiska stolar samt arbetsbord.