Så får du en bättre pension

Det faller sig naturligt för de allra flesta att börja tänka på pensionen när man börjar bli lite äldre och när man har jobbat ett tag. Det bästa vore dock om man började att fundera på pensionen tidigare än så, precis när man tar första steget ut i arbetslivet, men det är sällan standard. Att tänka på sin pension är mycket viktigt, eftersom många upplever att den allmänna pensionen inte är hög och att det kan bli mycket svårt att klara sig på den. Det finns dock sätt som du kan gå tillväga för att säkerställa att du får en högre pension som du kan klara dig mycket bättre på.

Bästa tipsen för ett bättre pensionssparande

Här nedan kommer du att hitta några riktigt bra knep som du kan använda dig av för att se till att din pension blir högre.

Arbeta så länge du har möjlighet – Ju längre du arbetar, desto högre kommer också din pension att bli. Det fungerar helt enkelt så att du hinner spara på dig mer allmänpension under åren, jämfört med om du hade slutat jobba tidigare.

Säkerställ en bra lön En högre lön kommer att generera en högre pension. Har du en utbildning rekommenderar vi därför att du drar nytta av denna i ditt arbetsliv. Via interim HR kan du som har chefsutbildning ansöka om att bli uthyrd till olika företag och på så vis få den lön som du förtjänar.

Välj en arbetsplats med tjänstepension

Visste du att tjänstepensionen faktiskt utgör ett otroligt stort tillskott i din allmänna pension? Tjänstepension är idag ingenting som är ett krav för en arbetsgivare att dela ut till sina anställda, men de som gör det har oftast ett kollektivavtal bakom sig. Om du vill se till att din pension blir så hög som möjligt är det som sagt en arbetsgivare med tjänstepension som du ska använda dig av.

Betala skatt på dina inkomster

Det kan kännas som en rätt bra deal att inte betala skatt och kunna spara på egen hand till pensionen, men även om det fungerar i teorin är det olagligt och i de flesta fall används pengarna till andra saker ändå. Genom att skatta alla dina inkomster höjer du din pension!