Så får du råd med ditt drömboende

Funderar du på att sälja din bostad och flytta till något nytt? Vill du få råd med ett hus eller en lägenhet med ett riktigt bra läge? Att köpa en bostad är en stor affär som ofta är kostsam men med sparande på bankkonto och smarta val av till exempel fastighetsmäklare kan drömmen bli sann.

Prisvärda val och sparande

En flytt kan tyvärr bli en onödigt dyr historia om du inte väljer de mest prisvärda alternativen. Genom att lägga ner lite tid på att jämföra priser för flyttstädning, flyttfirmor och fastighetsmäklare kan du spara stora summor. Om du till exempel anlitar Blok.se får du ett lågt arvode på 0,95 % samtidigt som du får en professionell mäklartjänst.

Att hitta ett boende är inte alltid lätt och det är inte heller lätt att veta om det är bäst att köpa eller hyra en lägenhet när det är dags att flytta. Fördelen med att köpa ett boende är att du betalar till dig själv istället för till en fastighetsägare. Om du amorterar varje månad kommer ditt boende att bli billigare när du är pensionär vilket gör att det blir lättare att klara sig på premiepensionen och övrig pension.

För att få råd med kontantinsatsen till ditt drömboende finns det några viktiga saker att tänka på. Räkna ut hur mycket du behöver spara varje månad för att få ihop pengarna och skapa ett automatiskt månadssparande som dras varje månad när lönen kommer. Spara pengarna i en billig blandfond eller globalfond om du har tänkt att flytta inom 3 till 5 år. Sist men inte minst är det bra att se över vilka hushållsuppgifter du kan spara in på för att får råd med sparandet.