Tre tips för god ekonomi

Det finns mycket som du kan göra för att förbättra din ekonomi, oavsett hur din situation ser ut idag. Här kommer tre tips för att ta dig mot målet.

1# Ta kontroll över din ekonomi

Du är ansvarig för din ekonomi, inte din mamma, din chef eller någon annan. Genom att inse att du har kontrollen och ansvaret för dina pengar, och börja göra aktiva beslut, så kan du en dag ha en god ekonomi – oavsett lön. Lönen påverkar hur lång tid det tar, men det är dina vanor som i slutändan är det riktigt avgörande.

2# Tjäna mer pengar

För att kunna spara och investera pengar, vilket personer med god ekonomi gör, så kan du behöva tjäna mer pengar. Kan du jobba extra ett tag för att betala av på lånen? Ett långsiktigt sätt är att starta ett företag och tjäna extra vid sidan om. I Sverige finns det många egenföretagare och det är enkelt att sätta igång. Vad är du duktig på? Erbjud dina tjänster och se bankkontot växa. Om du har ett företag och behöver pengar omgående, kan du sälja dina fakturor till Capcito, och få pengarna direkt i handen.

3# Passiv inkomst

Ett smart sätt att tjäna pengar är att hitta en passiv inkomstkälla. Om du har en sommarstuga, ett extra rum eller en större släpvagn, kan du hyra ut dem och tjäna pengar. Fråga dig vad du har som kan vara intressant för andra, och hyr ut det.