En investerare måste ha is i magen

Att välja sparform är viktigt. Om du låser upp dina pengar i flera år så kan du inte göra några andra investeringar under tiden. Om du använder dina sparpengar till en andel i en

https://prognosia.se/grona-fonder/”>hedgefond innebär det ju att du inte kan investera i till exempel ett boende.

Det är lika viktigt att rekrytera rätt folk, som att välja rätt sparform. Om du lägger ner tid på att inskola en nyanställd som inte visar sig passa för uppgiften, innebär det att du förlorat tid, och pengar. Rekryteringsföretag i Stockholm har den perfekta matchningstjänsten för att hitta rätt person för rätt plats. För dig som anställd är det viktigt att komma till en plats där du kan utveckla din kompetens. Det krävs skicklighet och lite tur att finna rätt jobb.

Privatekonomins fallgropar

Att binda sina bolån till 5 % ränta i tio år, kan vara riskabelt. Om räntorna sjunker ner mot noll så förlorar du tusenlappar varje månad, vilket kan kännas bittert. Men man går aldrig ner i samma flod två gånger, så nästa gång kommer du vara mer försiktig. Du var rädd för räntehöjningar och tyckte det var smart att binda.

Om du inte har intresse för privatekonomiska placeringar kan du låta experter ta hand om det. Om du köper fondandeler så slipper du göra investeringsbesluten och kan använda tiden till något annat.